umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Nyitólap

Magyar tudósok napja 2019

Magyar tudósok napja az UMSZKI-ban

A magyar tudósok napja iskolánk életében kiemelkedő jelentőséggel bír. Az emléknaphoz kötődve iskolánk az Újpesti Városvédő Egyesülettel karöltve immár 11. alkalommal szervezte meg a már hagyományosnak mondható koszorúzásimtn2 kicsi ünnepséget, melyen az Újpesthez valamilyen szinten kötődő tudósok munkássága előtt tisztelegnek az iskola tanulói, tanárai és az újpesti közéleti, gazdasági és kulturális élet szereplői, valamint számos civil szervezet.
Ezen ünnepség keretei között idén iskolánk fő támogatóinak is köszönetet mondtunk. Külön kiemelendő a dán Velux alapítvány iskolánk szakmai képzését megújítani kívánó 420 millió Ft-os támogatása, mely nemcsak korszerű eszközök beszerzésére irányul, hanem az oktatók tudásának, illetve nyelvismeretének szélesítésére, tananyagfejlesztésre, valamint különféle nemzetközi szakmai projektekben való részvételre is fordítható. A támogatást jelképező oklevelet az alapítvány programfőnöke, Jens-Jørgen Pedersen adta át iskolánknak.
Az intézmény ezen túl köszönetet mondott Gréczy Jánosnak és Havran Györgynek, akik jelentős mértékben hozzájárultak iskolánk fejlesztéséhez és jó hírnevének öregbítéséhez.
A rendezvény minden résztvevőjének, vendégeinknek ezúton is köszönjük, hogy jelenlétükkel megtisztelték az ünnepséget.