umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Nyitólap

Fontos információk

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A digitális tanrendet 2020. március 18-ától élesben bevezetjük. A kiadott rendeletekkel és központi utasításokkal, valamint a hatályos törvényi környezettel összhangban folytatjuk a tanévet. Szeretnénk hangsúlyozni: folytatjuk. Az oktató-nevelő munka, valamint a kapcsolattartás és a teljes kommunikáció színtere megváltozott, online platformra terelődött. A diákok reggeltől a délutáni órákig vagy "online órán" lesznek, vagy a kiadott feladatok elkészítésével fognak foglalkozni.
Mindezen tevékenység az E-Kréta rendszerben lesz nyomon követhető. Az óra témája mellett -most azonban egy kicsit másképp- jelölik a tanárok az esetleges hiányzókat (jelen esetben az éppen nem online módban lévő tanulókat), s a komplett óra anyagáról, linkekről, feladatlapokról is tájékozódhatnak otthonról. Az órán kiadott feladat most nem fog élesen elkülönülni a házi feladattól, hiszen minden otthon zajlik majd. A tanárok az e-naplóban a különféle dolgozatok, beadandók, számonkérések időpontjait, beadási határidőit előre rögzíteni fogják a tervezhetőség és az áttekinthetőség kedvéért. Nagyon fontos a határidők betartása, és a feladatok időben, megfelelő formában való elkészítése.
Az e-napló mellett az Office365 levelezőrendszert, valamint a már alkalmazásban lévő Moodle rendszert is használni fogják a diákok a tanulás során, mert az e-napló leginkább az adminisztrációra van. Az imént említett közegben jutnak el elsősorban a feladatok a diákokhoz. Kérem, hogy győződjenek meg arról, hogy a különféle programok jól működnek a számítógépeiken.
Arra kérem továbbá a kedves Szülőket, hogy segítsenek mindannyiunknak abban, s természetesen mi is azon leszünk, hogy diákjaink minél előbb hozzászokjanak az új körülményekhez, és a lehető leghamarabb elkezdődhessen a tanulás. Ez az új struktúra sok izgalmas lehetőséget is rejt magában, igyekszünk a legjobbat kihozni belőle.
Ha az otthoni feltételek nem adottak a hatékony munkavégzéshez, vagy idővel bárminemű probléma felmerül, haladéktalanul jelezzék az osztályfőnöknek. Fontos a folyamatos kommunikáció fenntartása, kérdezzenek, jelezzék az esetleges rendszerszintű problémákat is.
Az elkövetkezendő időszakhoz jó munkát és tartalmas munkavégzést kívánunk a kedves Szülőknek és Diákjainknak egyaránt!
UMSZKI