umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Nyitólap

Cipősdoboznyi szeretet

Cipősdoboznyi szeretet

Idén elég korán, októberben érkezett egy e-mail, amelyben egy önkéntes szervezet karácsonyra kért adományokat rászoruló gyermekek számára. A szülőkkel levélben egyeztettünk, és a megbeszélt időpontra, október 27. péntekre be is hozták a 9.C osztály tanulói a kis dobozaikat. Volt, aki plüssállatkákat hozott, mások mesekönyvet, társasjátékot,IMG 20231027 072044 tartós édességet vagy írószert. Szinte mindenki talált otthon valamilyen játékot, amiről szívesen lemondott, hogy egy ismeretlen kisgyermeknek örömöt szerezzen.

Pénteken reggel 7:15-re mentünk be az iskolába, hogy együtt induljunk útra bocsátani a kis szeretet dobozainkat. A FOXPOST automatáiban térítésmentesen postázhattuk a csomagokat, amelyekből annyi volt, hogy külön telefonon kellett kérnünk további 4 rekesz rendelkezésre bocsátását, hogy az összes adomány beférjen.

A gyerekekkel előzőleg beszélgettünk az osztályfőnöki órán, hogy mennyire szerencsések vagyunk mind: megajándékozhatunk másokat, akiknek nélkülünk talán nem is lenne semmi a karácsonyfa alatt.

Azt gondolom, mindenkit jóérzéssel töltött el, hogy jót tett, és hogy örömöt próbáltunk szerezni ismeretlenül valakiknek.

 IMG 20231027 073118  IMG 20231027 122125

Seyfried Katalin (9.C osztályfőnöke)