umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Nyitólap

Ideiglenes felvételi sorrend 2023

Ideiglenes felvételi sorrend

Kedves 8. osztályos Tanulók, Tisztelt Szülők!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a felvétel a többszörös jelentkezések miatt a rangsorban magasabb helyezési számokkal is lehetséges, hiszen nem ismert, hogy az ide jelentkező diákok mely más intézményeket, illetve képzéseket jelöltek meg adatlapjukon. Javasoljuk, ha intézményünkbe szeretne bekerülni, akkor az első helyen jelölje be a kívánt tagozatkódot.
A módosítás során - ha iskolánkat legalább egy képzésre megjelölték - lehetőség van további kódokat, azaz képzési típusokat is megjelölni. A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon kell feltüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! A módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.
A módosítás menetéről az általános iskola ad tájékoztatást. A módosításra a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben van lehetőség 2023. március 21-23-án a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon, azaz:

  •  a jelentkezők, akiknek felvételi lapjait az általános iskola készítette el, a módosítást a tanuló általános iskolájában végezhetik el;
  • az egyéni jelentkezők a KIFIR felvételi lap kitöltő rendszer egyéni jelentkezők számára készített felületén, önállóan végezhetik el.

Ideiglenes felvételi jegyzékek tagozati kódok szerint:
1301 - Elektronika és elektrotechnika ágazat – magyar nyelvű
1302 - Elektronika és elektrotechnika ágazat – angol két tanítási nyelvű
1303 - Informatika és távközlés ágazat – magyar nyelvű
1304 - Informatika és távközlés ágazat – angol két tanítási nyelvű
1305 - Gépészeti ágazat – magyar nyelvű
1306 - Gépészeti ágazat – német két tanítási nyelvű
1307 - Gépészeti ágazat – angol két tanítási nyelvű
1308 - Specializált gép- és járműgyártás ágazat – magyar nyelvű
1309 - Specializált gép- és járműgyártás ágazat – angol nyelvi előkészítő
1310 - Orientációs év