umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Nyitólap

Ideiglenes felvételi rangsor

Kedves 8. osztályos Tanulók, Tisztelt Szülők!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a bekerülés a többszörös jelentkezések miatt a rangsorban magasabb helyezési számokkal is lehetséges, hiszen nem ismert, hogy az ide jelentkező diákok mely más intézményeket, illetve képzéseket jelöltek meg adatlapjukon.
A módosítás során - ha iskolánkat legalább egy képzésre megjelölték - lehetőség van további kódokat, azaz képzési típusokat is megjelölni.
A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt.
Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon kell feltüntetni.
Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni!
A módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.
A módosítás menetéről az általános iskola ad tájékoztatást.
A módosításra a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben van lehetőség 2021. március 23-án és 24-én a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon, azaz:

  •  a jelentkezők, akiknek felvételi lapjait az általános iskola készítette el, a módosítást a tanuló általános iskolájában végezhetik el;
  • a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezők, akik egyénileg nyújtották be a felvételi dokumentumokat, az egyéni jelentkezés módjára vonatkozóan a Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) nyilvánosságra hozott módon végezhetik el.

Ideiglenes felvételi jegyzékek tagozati kódok szerint:

1301 Elektronika és elektrotechnika ágazat – magyar nyelvű

1302 Elektronika és elektrotechnika ágazat – angol két tanítási nyelvű

1304 Informatika és távközlés ágazat – magyar nyelvű

1305 Informatika és távközlés ágazat – angol két tanítási nyelvű

1306 Informatika és távközlés ágazat – angol nyelvi előkészítő

1307 Gépészeti ágazat – magyar nyelvű

1308 Gépészeti ágazat – német két tanítási nyelvű

1309 Specializált gép- és járműgyártás ágazat – angol nyelvi előkészítő

Ha segítségre, információra van szükségük, vagy probléma merült fel a táblázatokkal kapcsolatban, kérjük forduljanak hozzánk!