umlogo kicsi

E-mail

UMSZKI

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum

Nyitólap

Fontos információk

Tisztelt Szülők!

A közelgő tanévkezdés mindannyiunkat új kihívások elé állít, különös tekintettel a járványhelyzetre. Szeptember 1-én kedden újra találkozni fogunk gyermekeikkel, s ezt szeretnénk a lehető legbiztonságosabb körülmények között megtenni. Az intézmény életét a megszokott dokumentumokon túl a járványhelyzet miatt elkészített ún. „Eljárásrend” fogja meghatározni. Ez az eljárásrend a végleges jóváhagyás után az Önök számára is ismert lesz. Addig is azonban van néhány olyan dolog, melyről elöljáróban szeretném tájékoztatni Önöket, hogy minél jobban felkészülhessenek az első napokra.

Először is kérem, hogy az iskolába csak úgy engedjék el gyermekeiket, hogy megbizonyosodtak arról, hogy egészséges, közösségbe mehet, továbbá megfelel az osztályfőnöktől kapott nyilatkozatban foglaltaknak. A nyilatkozatot az első tanítási napon legyenek kedvesek az osztályfőnöknek leadni. A gyermek egészségi helyzetének folyamatos figyelése, és ezzel összefüggésben az iskolai jelenlét meghatározása nagyon fontos kérdés.

Az „Eljárásrend”-ben foglaltak minden iskolai polgárra kötelező érvényűek lesznek, az abban foglaltaktól való eltérő magatartás súlyos fegyelmi vétségnek számít majd. Kérem, hogy még az első tanítási nap előtt hívják fel a gyermek figyelmét a helyzet komolyságára, s legfőképpen arra, hogy az intézkedések az egész közösség egészségének védelmét szolgálják.

Már az előző tanévben is rendkívüli helyzet elé állított a járvány. Most egyelőre lehetőségünk van igénybe venni megszokott ezközeinket, és együtt, közösen dolgozni, tanulni. Centrumunk intézi a tanév folyamán szükséges kéz- és felületfertőtlenítő szerek folyamatos beszerzését, ezzel is törekedve a lehető legbiztonságosabb környezet kialakítására. Az intézmény takarító részlege útmutatást kapott a takarítás és fertőtlenítés járvány ideje alatti fokozott elvégzésére. A folyamatosan változó helyzetben igyekszünk azonnal a legfontosabb információkkal ellátni Önöket, kérem, figyeljék a megszokott információs csatornákat. Az osztályfőnökök szeptember 1-én tájékoztatják a diákokat a hét hátralévő részletes programjairól és az addig közzétett iskolát érintő új járványügyi információkról.

Az évkezdéshez jó egészséget kíván az UMSZKI tanári kara!

Tanévkezdési nyilatkozat